Misno slavlje u crkvi BDM predvodio je vlč. Ivan Filipović u zajedništvu s voditeljem misije, svećenikom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Vinkom Puljićem uz asistenciju trajnog đakona njemačke župe Blažene Djevice Marije u Siegenu Matthiasa Weissnera

Hrvatska katolička misija Siegen u Nadbiskupiji Paderborn svečano je na svetkovinu Presvetoga Trojstva u nedjelju, 27. svibnja proslavila 40. obljetnicu postojanja i djelovanja pod geslom “40 godina putovanja”. Misno slavlje u crkvi Blažene Djevice Marije u Siegenu predvodio je vlč. Ivan Filipović u zajedništvu s voditeljem misije, svećenikom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Vinkom Puljićem uz asistenciju trajnog đakona njemačke župe Blažene Djevice Marije u Siegenu Matthiasa Weissnera.
U povodu 40. obljetnice misije čestitke su uputili vikar Pascal Obermeier iz Referata za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika Nadbiskupije Paderborn, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislav Markić, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina i o. Ike Mandurić iz Kanade.
Tijekom misnog slavlja pjevanje su animirali Sabina Mlinarević na orguljama i don Vinko na gitari. Vlč. Filipović je tijekom duhovne obnove održao predavanja „Kako ljubiti sebe?”, „Kako ljubiti bližnjega svoga?” i „Kako ljubiti Boga?”.
Hrvatska katolička misija Siegen nalazi se u nadbiskupiji Paderborn u pokrajini Sauerland. Prije osnutka misije pastoralnu skrb u Siegenu i okolici vodio je svećenik iz Hagena.
Reorganizacijom pastve nadbiskupija Paderborn osniva Hrvatsku katoličku misiju u Siegenu 1. rujna 1977. za područje: Siegen-Wittgenstein, Olpe, Hochsauerland i Waldeck. U misiji je danas oko 1200 Hrvata katolika. Prvi voditelj misije bio je član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca o. Franjo Halužan (1977.-1985.). Nakon njega misiju su vodili također član iste Provincije o. Josip Jurić (1985.-1998.) i svećenik Dubrovačke biskupije vlč. Jakov Grgić (1998.-2010.). Od 2010. do 2011., jednom je mjesečno misu slavio u Siegenu tadašnji voditelj HKM Hagen vlč. Stjepan Vrdoljak. Svećenik Trebinjsko-mrkanske biskupije vlč. Vinko Puljić misiju vodi od 2011. Do 1998. mise su se na hrvatskom jeziku slavile u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Siegenu, a od 1998. u crkvi Sv. Marije u Siegenu svake nedjelje, osim u vremenu od 2010. do 2011. Mise se još služe u Attendornu svake druge nedjelje, u Meschedeu svake druge nedjelje, u Schmallenbergu po dogovoru i u Bad Arolsenu po dogovoru. (IKA)