Glavni urednik najavio je kako će zbog financijske situacije od 2015. godini umjesto deset brojeva godišnje biti objavljeno sedam. Zahvalio je svima na potpori toga važnog hrvatskog katoličkog mjesečnika u Njemačkoj te zamolio za daljnju potporu

Iz tiska je izašao novi broj Žive zajednice za studeni, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Iz vijesti iz opće Crkve ističe se ona o izvanrednoj Biskupskoj sinodi o obitelji i beatifikaciji pape Pavla VI. U iseljeništvu se s pozornošću prati okupljanje ogorčenih hrvatskih ratnih vojnih invalida ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, koje su nedavno ohrabrili hrvatski biskupi mons. Vlado Košić, mons. Mile Bogović, mons. Valantin Pozaić i mons. Ivan Šaško u traženju njihovih prava, o čemu se može čitati u novom broju. Tu je i iscrpni razgovor s referentom u središnjici Njemačkog Caritasa u Freiburgu Stjepanom Hercegom, a može se čitati i o nedavno održanom trostrukom slavlju u Schwenningenu.
„Župa i obitelj “ – tema je novog teološkog osvrta dr. Nikole Vranješa u sklopu rubrike „Zajedništvo i suradnja u župi“. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, a može se doznati i o personalnim promjenama u hrvatskim misijama i zajednicama u Njemačkoj.
Hrvatska pjesnikinja Mačkica Dugeč, koja živi i djeluje u Stuttgartu, nedavno je u Zagrebu ovjenčana Nagradom „Fra Lucijan Kordić“, a u novom broju je i prilog za najmlađe „Dječji kutak“ i za mlade „Svijet mladih-Jugendwelt“. U broju za studeni može se čitati i o nedavno blagoslovljenoj Hrvatskoj kapeli u belgijskom marijanskom svetištu Gospe siromaha u Banneuxu.
U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci piše o važnijim točkama 3. izvanredne Biskupske sinode o obitelji, a tu je i tekst o tom kako je Sinodu vidio predsjednik Njemačke biskupske konferencije kardinal mons. Rheinhard Marx. Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić u uvodniku naslovljenom „Trideset i šest godina Žive zajednice“ ističe njenu važnost u vjerskom i nacionalnom životu Hrvata u Njemačkoj, te ujedno najavljuje kako će zbog financijske situacije od 2015. godini umjesto deset brojeva godišnje biti objavljeno sedam. Zahvalio je svima na potpori toga važnog hrvatskog katoličkog mjesečnika u Njemačkoj te zamolio za daljnju potporu.

Tekst: Adolf Polegubić