Uz organizatore – Hrvatski folklorni ansambl ‘Proljeće’ i TS DHKSS – na festivalu su sudjelovali: TS Hrvatski dom Montevideo, voditelj dr. Eduardo Antonich, počasni konzul RH u Urugvaju, Hrvatski folklorni ansambl ‘Baština’ iz Čilea, Žarko Marinković kao glazbeni direktor i Tatjana Arzic kao redateljica i koreografkinja plesne skupine, te Ženska vokalna skupina ‘Valovi’ i Klapa BA

Velikoj hrvatskoj fešti u Buenos Airesu, 4. Smotri hrvatskog folklora u Latinskoj Americi nazočilo je više od petsto posjetitelja koji su mogli čuti veliki broj tradicionalnih i popularnih hrvatskih pjesama. Koncert se održao u Teatro del Globo, u centru glavnog grada Argentine. Cilj je bio jačanje veza svih Hrvata u Latinskoj Americi, a time i očuvanje tradicije, kulture i hrvatskog identiteta.

S obzirom na to da je Latinska Amerika tako daleko od voljene im Hrvatske, želja Hrvata ovog kontinenta je promicati njen jezik, pjesmu, glazbu i ples.. Organizatori festivala bili su Hrvatski folklorni ansambl ‘Proljeće’ na čelu s voditeljicom Natashom Duić i Tamburaški sastav DHKSS, voditelja Marka Gadze. Inače, oni su svi iseljenici druge i treće generacije.

Uz organizatore – Hrvatski folklorni ansambl ‘Proljeće’ i TS DHKSS – na festivalu su sudjelovali: TS Hrvatski dom Montevideo, voditelj dr. Eduardo Antonich, počasni konzul RH u Urugvaju, Hrvatski folklorni ansambl ‘Baština’ iz Čilea, Žarko Marinković kao glazbeni direktor i Tatjana Arzic kao redateljica i koreografkinja plesne skupine, te Ženska vokalna skupina ‘Valovi’ i Klapa BA.

Koncertu su nazočili hrvatski veleposlanik u Argentini Željko Belaj, veleposlanica Hrvatske u Čileu Nives Malenica, počasni konzul RH u Boliviji Robert Jakubek, predsjednik hrvatskih udruga u Buenos Airesu Tomislav Frković i drugi…
(CroExpress)

Fotogalerija