Na Večer su došli gosti i predstavnici svih hrvatskih ud iz Stuttgarta i okolice, ali i Hrvati iz Švicarske i Austrije

U organizaciji Udruge kotorvaroških Hrvata, pod sloganom “Nema raja bez rodnoga kraja”, održana je 14. travnja četvrta po redu Kotorvaroška večer. Prema procjenama organizatora, okupilo se oko 2.000 Hrvata.
Himnu je izvela klapa Stella Maris iz Stuttgarta, a potom su se nazočnima putem video-linka obratili predsjednik udruge Kotorvoških Hrvata Luka Piličić i kompletan tim organizatora. Zaželjeli su dobrodošlicu gostima i zahvalili vjernim sponzorima koji godinama prate ovaj hvalevrijedan skup. Naime, Kotorvaroška večer je u ove četiri godine donirala rekordan iznos humanitarne pomoći od 40.000 eura koje je poslala u rodni kraj i u Banjalučku biskupiju. Ove godine dio novca su namijenili i Udruzi djece sa invaliditetom Bubamara u Vinkovcima. Na Večer su došli gosti i predstavnici svih hrvatskih ud iz Stuttgarta i okolice, ali i Hrvati iz Švicarske i Austrije. Skup je pozdravio, i blagoslovio nazočne, voditelj HKM u Stuttgartu fra Zvonko Tolić. Potom su se za govornicom izmjenjivali, konzul RH u Stuttgartu Ivan Bulaja, gk BiH u Stuttgartu Zvonko Mišković, Zoran Piličić, pomoćnik ministra obrane RH – podrijetlom Kotorvarošanin, te zastupnik u njemačkom Parlamentu Josip Juratović. Jedan od posebnih gostiju bio je i vlč. Adolf Visaticki umirovljeni svećenik kojem mnogi Kotorvarošani mogu zahvaliti što su danas živi. Publika je pjesmom za govornicom pozdravila svog omiljenog biskupa mons. dr. Franju Komaricu.
U zabavnom dijelu programa nastupili su i TS Ruža, poznati glazbenik iz BiH Davor Badrov, folklorni sastavi KUD-a Krešimir Bad Canstatt, folklorno društvo Ruža Filderstadt a program je vodio vlč. Marko Vidović iz Prijedora.

Fotogalerija