Nastupili su Klapa Vrime, Klapa Pinkovac, Basbaritenori, Golubice i Muško pjevačko društvo Hrvatskoga Jandrofa. Uz gradišćanskohrvatska pjevačka društva, gostovala je profesionalna klapa iz Hrvatske – Klapa Sveti Juraj HRM

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) je 23. studenoga u školskoj dvorani u Vulkaprodrštofu priredilo 4. festival klapa. Nastupili su Klapa Vrime, Klapa Pinkovac, Basbaritenori, Golubice i Muško pjevačko društvo Hrvatskoga Jandrofa. Kao i svake godine, uz gradišćanskohrvatska pjevačka društva, gostovala je profesionalna klapa iz Hrvatske – ovaj put Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice.
– Predsjednik HKD-a Stanko Horvath bio je jako zadovoljan odzivom publike. U do zadnjega mjesta punoj dvorani u Vulkaprodrštofu ljudi su pri kraju koncerta i sami pjevali. Iz godine u godinu nivo gradišćanskih ansambala, kao i profesionalnost gostiju iz Hrvatske doprinosi uspjehu priredbe. Pri sastavljanju programa gleda se, da su zastupana društva iz svih dijelova Gradišća kao i iz Mađarske, Slovačke i Beča. Cilj je proširiti klapsko pjevanje u Gradišću, kaže Horvath. Nagodinu kani HKD prirediti Festival klapa u srednjem ili u južnom Gradišću, a lani su bili u Pinkovcu.
(Hrvatska redakcija ORF-a)