Hrvatski kulturni savez Hrvatov u Slovačkoj i grad Bratislava priredili su festival na kojem je sudjelovalo pet folklornih grupa iz hrvatskih sela u Slovačkoj

Hrvatski kulturni savez Hrvatov u Slovačkoj i grad Bratislava 15. srpnja su priredili festival „Dobrodošli“. Sudjelovalo je pet folklornih grupa iz hrvatskih sela u Slovačkoj, Hatsko kolo iz Novoga Sela i ženska tamburaška grupa Rouge iz Koljnofa. Zbog lošeg vremena su premjestili priredbu iz Bratislave u kulturni dom u Hrvatskom Jandrofu.
Smisao festivala je, da se Hrvati prezentiraju široj javnosti u glavnom gradu Slovačke. To ljetos zbog hladnoga i kišnoga vremena nije bilo moguće, kazao je Rado Janković, predsjednik Hrvatskoga kulturnoga saveza.
Festival je već integriran u program kulturnoga ljeta u Bratislavi i suradnja s gradom dobro funkcionira. Nagodinu će opet početi projekt „Po staza naših starih“, a lanjski bogati program je obuhvaćao i veliki sajam Gradišćanskih Hrvata.
Ne festivalu su nastupile dječje grupe Ljuljanka iz Hrvatskoga Jandrofa i Grbačieta iz Devinskoga Novoga Sela, omladinski sastav Konjić iz Hrvatskoga Jandrofa i Čunova, Muško pjevačko društvo Jandrof i Čunovski bećari.
Festival Dobrodošli je pod pokroviteljstvom Hrvatskoga veleposlanstva u Slovačkoj.

Fotogalerija