Na godišnjem susretu hrvatske katoličke mladeži u Švicarskoj gostovao je dr. fra Ante Vučković, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu

Trideset i deveti Rumeni list u Einsiedelnu je 26. rujna okupio više tisuća mladih hrvatskih vjernika iz svih dijelova Švicarske; iz udaljenog Wallisa, brdovitog Davosa, Ženeve, a velika grupa iz Ticina došla je autobusom. Kako je to inače tradicija, za ovaj godišnji susret hrvatske katoličke mladeži u Švicarskoj, redovito se poziva nekog uglednog gosta iz domovine. Ove je godine gostovao dr. fra Ante Vučković, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. On je u velikoj samostanskoj dvorani održao predavanje na temu: Grabežljivo vrijeme i punina života. Predavača je kratko predstavio fra Šito Ćorić.

Svečano euharistijsko slavlje u prekrasnoj Gospinoj bazilici započelo je pjesmom mladih iz više misija, okupljenih u zboru kojem je ravnala Dragica Bošnjak. Ovakav jedan susret iziskuje nesebičnu pomoć velikog broja ljudi kojima se na kraju mise zahvalio fra Mićo Pinjuh, nacionalni koordinator HKM u Švicarskoj. Mlade je pozvao na zabavu i druženje u dvoranu Dorfzentrum. Zabavljala ih je domaća grupa Mirakul iz Züricha.
U video-prilogu (33 min) možete pogledati dijelove predavanja, razmišljanja Križnog puta te dijelove svečane mise u bazilici s isječcima iz propovijedi.
(www.hrvati.ch)