Hrvatsko hodočašće organizira Hrvatska katolička misija iz Moersa, a u obilasku mjesta Križnog puta hodočasnici će prolaziti Hrvatskom ulicom (Kroatenstrasse) koja završava spomenikom sa starim kamenim križem koji nosi naziv Kroatenkreuz- Hrvatski križ, a koji je podignut 1889. godine

Svake prve subote u listopadu u Kevalaeru, malom njemačkom gradiću kraj nizozemske granice, održava se hodočašće Majci Božjoj Tješiteljici žalosnih.

Vjernici hrvatskih katoličkih misija Sjeverne Rajne Vestfalije, kao i Nizozemske i Belgije 1. listopada će se na hodočašću u Kevalaeru ( (Kapellenplatz 35, 47623 Kevelaer)) sresti čak po 37. put. Sveta ispovijed bit će u 11 sati u Beichtkapelle, križni put u 12 sati u Pax-Christi-Kapelle u 16.30 sati, a svečano misno slavlje u 13.15 sati u Gospinoj bazilici u svetištu, gdje će svečanu sv. misu predvoditi fra Pero Vrebac, dugogodišnji misionar u Africi.

Hrvatsko hodočašće organizira Hrvatska katolička misija iz Moersa na čelu sa svojim novim voditeljem fra Josipom Filipovića, koji je odnedavno zamijenio fra Luku Sarčevića.

U obilasku mjesta križnog puta hodočasnici će prolaziti Hrvatskom ulicom (Kroatenstrasse) koja završava spomenikom sa starim kamenim križem koji nosi naziv Kroatenkreuz- Hrvatski križ, a koji je podignut 1889. godine.

U ovo, drugo po veličini marijansko svetište u Njemačkoj, odmah nakon Altöttinga, Hrvati hodočaste od 1979. godine.
(Fenix Magazin)