Iz tiska je izašao ljetni dvobroj Žive zajednice, za srpanj i kolovoz, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Tekstom i slikom posvećen je pohodu pape Franje Bosni i Hercegovini i 24. hrvatskom folklornom festivalu u sklopu kojega je, u Grosskrotzenburgu u Njemačkoj, održan 3. po redu dječji folklorni festival, na kojem je nastupilo jedanaest dječjih hrvatskih folklornih skupina iz tamošnjih hrvatskih katoličkih misija i zajednica 

Iz tiska je izašao ljetni dvobroj Žive zajednice, za srpanj i kolovoz, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Dvobroj je tekstom i slikom posvećen pohodu pape Franje Bosni i Hercegovini i 24. hrvatskom folklornom festivalu u sklopu kojega je, u Grosskrotzenburgu u Njemačkoj, održan 3. po redu dječji folklorni festival, na kojem je nastupilo jedanaest dječjih hrvatskih folklornih skupina iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Prije festivala slavljena je Služba riječi, koju je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, koji je u toj prigodi uputio i prigodnu duhovnu riječ.
Tu su i opširnije vijesti o trideset petom hrvatskom hodočašću u marijansko svetište Zwiefalten, u biskupiji Rottenburg-Stuttgart, koje je predvodio apostolski nuncij mons. Petar Rajič, kao i hodočašća Hrvata u Marienthal, Neviges i Hildesheim. Tu su i druge vijesti iz Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i važnije vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, među kojima su i proslave sv. pričesti i krizme. U teološkom osvrtu u rubrici Biblijski pastoral ovoga puta mr. Anđela Jeličić piše o bolu ranjene obitelji. „Mudrost je imati oči otvorene za milost, posebno kad vidimo samo grijeh i kad nam se čini da je Bog daleko.“ Tu su i redovne rubrike za djecu Dječji kutak i Svijet mladih – Jugendwelt, u kojoj je na zanimljiv način mladima približena nova enciklika pape Franje „Laudato si – Hvaljen budi – o brizi za zajedničku kuću“ s razmišljanjima o Pjesmi stvorova sv. Franje Asiškoga, koja spada u svjetsku književnu baštinu. U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj se Poruci osvrnuo na Papin pohod Sarajevu.
Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić je u uvodniku istaknuo kako Hrvati u svijetu njeguju svoje vjerske i nacionalne vrijednosti, a vrijeme godišnjih odmora je prilika otići zajedno sa svojom djecom i unucima na svoja ognjišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i pokazati im grobove svojih najbližih, svojih predaka, na što potiče i kardinal Vinko Puljić.

Tekst: Adolf Polegubić