Florida će biti središte ovogodišnjeg tamburaškog festivala Zajednice, a u Orlando dolazi 16 odraslih ansambala

Po prvi put će se godišnji odrasli tamburaški festival Hrvatske bratske zajednice održati u saveznoj državi Floridi, u srcu zabavnog parka Lake Buena Vista, nadomak poznatog zabavnog resorta u Orlandu.
Šesnaest odraslih tamburaških zborova prijavilo se za sudjelovanje na dvodnevnom festivalu kojim će se obilježiti 31. obljetnica postojanja odraslog TamFEST-a Hrvatske bratske zajednice.
U petak, 3. studenoga u Grand Ballroomu hotela bit će zabava dobrodošlice s početkom u 21 sat. Na večernjim zabavama oba će dana svirati TS Kas iz Osijeka. Ovaj sastav bio je na Kulturnoj turneji Hrvatske bratske zajednice 2014. godine.
Službeni početak festivala je u subotu, 4. studenoga u 14 sati u Grand Ballroomu hotela. Nacionalne himne izvest će ansambl Žumberčani iz Clevelanda, Ohio pod vodstvom Marci Coleff i njezinog pomoćnika Rona Krune Živića. Blagoslov će izreći vlč. William Hritsko, župnik Our Lady of Mount Carmel iz Buckeye Lakea u Ohio i St. Leonardsa u Heathu, Ohio.

Na početku programa nazočne će pozdraviti glavni potpredsjednik/članske usluge Franjo Bertović. Potom će osam ansambala izvesti 12-minutni program kako slijedi: 1. Žumberčani iz Clevelanda, Ohio 2. Sv. Juraj iz Cokeburga, PA 3. Sv. Lovro iz Steeltona, PA 4. Kraljica Katarina iz Eastlake, OH 5. Veseljaci iz Farrell, PA 6. Penn Sembles iz Versaillesa, PA 7. Veseli Hrvati iz Wellanda, Ontario, Canada 8. Zvuci Domovine Hrvata Korduna iz Clevelanda, Ohio.
Poslije subotnjeg koncerta, u 17 sati, bit će misa u istoj dvorani. Služit će vlč. Hritsko a svirat će i pjevati direktori pojedinih ansambala na festivalu. Nakon kraćeg odmora i večere slijedi zabava s TS Kas iz Osijeka.

U nedjelju, 5. studenoga festivalski program počinje točno u podne. Nacionalne himne izvest će Keystone tamburaši iz Pittsburgha pod vodstvom Gemme Filip. Blagoslov će izreći vlč. Hritsko, a u ime Hrvatske bratske zajednice prisutne će pozdraviti glavna tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras.

Na koncertu će nastupiti slijedeći ansambli. 1. Keystone Tamburaši iz Pittsburgha, PA 2. Ansambl Ljeljo iz Pittsburgha 3. Hrvatska Bura iz Milwaukee, WI 4. Javor iz Pittsburgha 5. Selo iz Columbus, Ohio 6. Presveto Srce iz McKeesporta, PA 7. Illiana Orkestar iz Chicago, IL 8. Nova Nada iz Detroita, MI.
(Zajedničar)