Oko 500 Hrvata uživalo je u koreografijama tri skupine folkloraša Udruge Zinski. Njihov nastup pripremile su Maja Vukoja i Marijeta Ruttner. U glazbenom dijelu programa goste je zabavljala grupa Unicom

Odličnom zabavom za prijatelje i članove Kulturna i sportska udruga “Zrinski” Waiblingen proslavila je 30 godina uspješnog djelovanja.
U svom pozdravnom govoru predsjednica Društva Jadranka Kolar naglasila je važnost postojanja naših udruga u iseljeništvu.
Iz Generalnog konzulata RH u Stuttgartu došao je konzul savjetnik Ivan Bulaja dok je pohvale u ime gradonačelnika Waiblingena Andreasa Heskyja na obljetnici uručio voditelj Odjela za Integraciju stranaca u okrugu Rems-Murr, Markus Raible.
U ime Udruženja hrvatskih nogometnih klubova Baden-Württemberg (UHNK) čestitke i darove su uručili predsjednik Milan Marinković i tajnik Ivica Pavlić.
Oko 500 Hrvata uživalo je u koreografijama tri skupine folkloraša Udruge Zinski. Njihov nastup pripremile su Maja Vukoja i Marijeta Ruttner. U glazbenom dijelu programa goste je zabavljala grupa Unicom.
Udrugu su 15. listopada 1987. godine registrirali na Općinskom sudu Waiblingen dr. Bartol Tunjić, Mirko Vidačković, Jozo Eremut, Sveto Slišković, Mate Palameta, Ilija Šuman i Stipe Peran.Od tog trenutka do danas osnovano je pet različitih ogranaka.
(fenix-magazin.de)