Tradicionalnim slavljem na Presveto Trojstvo su u Mjenovu zadnji svibanjski vikend slavili 30. obljetnicu postojanja Mlade inicijative Mjenovo

Mlada inicijativa ne organizira samo kiritof u selu, nego je zadužena za bezbrojne priredbe i akcije. Najpoznatije prošlogodišnje priredbe su operne i mjuzikl produkcije u župnom vrtu.
Važni pokretač društva od samoga početka je Jakov Zvonarić koji je za dugogodi. On je za svoj dugogodišnji angažman 2003. nagrađen kazališnom i društvenom Nagradom Tetac Franc Kunin. Zvonarić je još uvijek aktivni član društva i „kumuje“ mnogim aktivnostima.
Svoje društvene prostorije mladi su Mjenovci imali u općini. Tu se smjestila i biblioteka društva, a dvojezična biblioteka ima i vlastito vodstvo koje redovito priređuje čitanja i predavanja. Prošle godine slavili su 25. obljetnicu postojanja i tom prilikom izdali višejezičnu dječju knjigu.
U Mjenovu su se ranije uvijek igrali igrokazi ili po domaćem „teate“. Mladi su prvi igrokaz predstavili 1985. i po prvi put se pojavili pod imenom „Mlada inicijativa“. Do godine 2015. postavili su 29 igrokaza i mjuzikla. Kazališne predstave najveći su projekt društva i u njih je uključeno cijelo selo.
Inicijativa je doprinijela da selo Mjenovo dobije Nagradu „Najselo“, koju je dodjeljivala Hrvatska matica iseljenika.
(Hrvatska redakcija ORF-a)