Koncert će se na zadarskom Forumu održati u sklopu TerraneoSummerbreaka. Prije deset godina 2CELLOS oformljeni su upravo u ovom gradu

Najpoznatiji svjetski čelistički duo 2CELLOS najavljuje koncert koji će na zadarskom Forumu održati u petak, 14. kolovoza u 21 sat, a u sklopu TerraneoSummerbreaka. Upravo je grad Zadar posebno mjesto za Luku Šulića i Stjepana Hausera. Prije deset godina 2CELLOS oformljeni su upravo u ovom gradu.
“Zadar je jako značajan grad za nas, jer je upravo tamo sve počelo, od tamo sežu korijeni 2CELLOS! Naime prije nešto više od deset godina, dok smo još bili tinejđžeri u srednjoj školi, tamo su se održavali seminari Stringsonly, koje smo oboje pohađali i tamo smo se Luka i ja po prvi put počeli družiti, opijati, svirati zajedno, nadmetati, sve je počelo u Zadru!” – otkriva Stjepan Hauser i dodaje: “Znali bi se napiti cijelo društvo, a Luka i ja bi se izolirali od svih i išli svirati duete, su bili prvi zvuci 2CELLOS, nije zvučalo bog zna što, ali je bilo srčano! Prije dvije godine smo prvi puta nastupli u Zadru kao 2CELLOS i jedva čekamo ponovno doći u grad za koji nas veže toliko sjećanja!”
“Naši najbolji provodi u Zadru su bili tada, kada smo pohađali seminar StringsOnly! Odmah se osjetila velika kemija između Luke i mene, veliko prijateljstvo, ali i rivalstvo te neka luda napetost. Po cijele dane bi vježbali, stalno smo imali na oku jedan drugoga, tko je bolji, tko više vježba, oboje smo bili nabrijani, ambiciozni, ludi za glazbom i cellom, a navečer bi svirali zajedno. Ne propustite ovaj spektakl, bit će ludilo i jedva čekamo širiti našu ljubav i strast prema glazbi sa Vama!” – izjavio je Stjepan Hauser ususret zadarskom koncertu.
(Jutarnji list)