U prostoru Kluba iseljenika posjetitelji će moći vidjeti, uz etnografsku zbirku predmeta iz povijesti otoka, i izložbu fotografija Borislava Ostojića. Priprema se i prezentacija nove promotivne brošure o otoku Susku TZ Malog Lošinja

Dan iseljenika otoka Suska održat će se u nedjelju, 27. srpnja. Posjetitelje očekuje raznolik program uz prezentaciju i degustaciju otočnih proizvoda, izložbe, nastup folklora te zabavni program.
U organizaciji Hrvatske matice iseljenika-Rijeka, Grada Malog Lošinja- MO Susak i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, posljednje nedjelje u srpnju, održat će se tradicionalni, 29. po redu Dan iseljenika otoka Suska.
Cjelodnevni program započinje misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Nikole s početkom u 9:30 sati. Nastavit će se u predvečerje prezentacijom i degustacijom otočnih proizvoda i vina na prostoru ispred škole s početkom oko 17,00 sati.
U prostoru Kluba iseljenika posjetitelji će moći vidjeti postav etnografske zbirke predmeta iz povijesti otoka, ali i izložbu fotografija Borislava Ostojića koji već tridesetak godina bilježi posebnosti ovog pješčanog otoka i njegovih žitelja.
U nastavku događanja posjetitelji će moći prisustvovati i prezentaciji nove promotivne brošure o otoku Susku koju priprema povodom Dana iseljenika TZ Malog Lošinja.
U večernjem programu s početkom oko 20,oo sati folklorna skupina odjevena u bogatu susačku nošnju otplesati će tradicionalne plesove u skladu s bogatom tradicijom. Nastup plesačica zumbe će uslijediti kasnije tijekom večeri, a gosti će se do kasno u noć moći zabaviti uz glazbu grupe Eureka.

Tekst: Dean Miculinić