Uz više stotina Hrvata iz Ljubljane i Slovenije pozornost su izazvali mladi u narodnim nošnjama iz Bosanske Posavine. Nakon mise održan je koncert zbora Instituta za crkvenu glazbu Albe Vidaković

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ljubljani, u franjevačkoj crkvi Marijina Uznesenja na Tromostovju, priređena je u nedjelju, 11. siječnja proslava 27. Božićnih dana hrvatskih katolika Ljubljane i Slovenije. Misno slavlje predslavio je ljubljanski nadbiskup i metropolit Stanislav Zore, a propovijedao je gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Među brojnim koncelebrantima bili su voditelj HKM u Ljubljani fra Marko Prpa, provincijal franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić. Liturgijskom glazbom misu je animirao Mješoviti zbor Instituta za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” iz Zagreba pod ravnanjem prof. Danijele Župančić.
Biskup Bogović ljubljanskom nadbiskupu prenio je pozdrave predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića te posebno uime Crkve u Hrvata zahvalio fra Marku Prpi što već dugi niz godina skrbi za tu zajednicu. Hrvatskim katolicima u Sloveniji biskup Bogović zaželio je da taj njegov posjet bude novi doprinos vjernosti njihovim hrvatskim kršćanskim korijenima, ali i uključenosti u život Crkve u Sloveniji.
Nakon mise domaćini su uručili darove, preslike misnice Stjepana Tomaševića nadbiskupu Zoreu, biskupu Bogoviću i provincijalu Kodžomanu, koji je pak pohvalio rad i djelovanje fra Marka Prpe koji već desetljećima obavlja uspješno odgovornu dužnost vođenja te katoličke misije, uz zahvalu slovenskoj franjevačkoj subraći koji im daju sakralni prostor za svoje djelovanje. Uz više stotina Hrvata iz Ljubljane i Slovenije pozornost su izazvali mladi u narodnim nošnjama iz Bosanske Posavine kod Brčkog, dok je nakon mise održan koncert zbora Instituta za crkvenu glazbu Albe Vidaković. (IKA)