Obljetnica je obilježena svetom misom u franjevačkoj crkvi Svetog Mihaela Arkanđela i prijamom u dvorištu Doma DSHV-a u Subotici

Svetom misom u franjevačkoj crkvi Svetog Mihaela Arkanđela i prijamom u dvorištu Doma Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici je 15. srpnja obilježena 26. obljetnica osnutka Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.
Uz brojne članove i simpatizere Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, političke stranke hrvatske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, događanju je nazočio veliki broj gostiju i uzvanika, među kojima su bili dr. sc. Miro Kovač, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Srbije, Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, dr. sc. Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije, mr. sc. Gordan Markotić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji i Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Subotica.
Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ocijenio je vrlo važnom nazočnost visokih gostiju i uzvanika na obilježavanju 26. obljetnice.
(www.hrvatiizvanrh.hr)