Kiritofsko popodne počelo je tradicionalnom povorkom s kozom kroz selo i nastavilo se kulturnim, zabavnim i kulinarskim programom 

U Frelištofu se u nedjelju, 3. rujna opet održao Hrvatski kiritof/proštenje. Prisustvuju mu uvijek iznova potomci onih frelištofskih Hrvata koje su komunisti poslije Drugoga svjetskoga rata raselili iz ovoga nekad hrvatskog sela.

Misu u Frelištofu/Jevišovki s mjesnim češkim svećenicima na njemačkom, češkom i hrvatskom jeziku slavio je Branko Kornfeind.

Ove godine je zbog lošeg vremena izostala povorka spomencima u selu, pred kojima se gosti sjećaju raseljavanja frelištofskih Hrvata u različite krajeve Češke. Kiritofsko popodne počelo je tradicionalnom povorkom s kozom kroz selo i nastavilo se kulturnim, zabavnim i kulinarskim programom u dvorištu seoske krčme.

Nastupili su različni muzički i folklorni sastavi, među kojima i grupa Svitlost iz Stinjaka. Na kiritofu je predsjednik Udruženja društava hrvatske narodnosti u Češkoj, Jan Kopriva, pozdravio i hrvatsku veleposlanicu u Pragu, Ines Troha.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Više