U sklopu Dana biskupa Ivana Antunovića u pastoralnom centru “Augustinianum” održan je Razgovor koji je ove godine bio posvećen Katoličkoga društva “Ivan Antunović”. Razgovor je svake godine posvećen strategiji obrazovanja na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji

U sklopu Dana biskupa Ivana Antunovića 2017., 13. siječnja u pastoralnom centru “Augustinianum” u Subotici održan je 25. “Razgovor” Katoličkoga društva “Ivan Antunović”. Razgovor je svake godine posvećen jednoj od aktualnih tema hrvatske zajednice u Republici Srbiji ili nekoj aktualnoj i važnoj temi za život Katoličke Crkve.

Ove godine “Razgovor” je posvećen strategiji obrazovanja na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji. Aktualnu situaciju školovanja na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji prikazala je Jasna Vojnić, potpredsjednica Odbora za obrazovanje Hrvatskoga nacionalnog vijeća. O djelovanju četiri katoličke škole u Požegi govorio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi preč. Želimir Žuljević.

Na počeku skupa okupljene je pozdravio predsjednik Katoličkoga društva “Ivan Antunović” mons. Stjepan Beretić. Raspravom nakon izlaganja ravnao je tajnik Društva “Ivan Antunović” dr. Ivica Ivanković Radak a program je vodila Klara Dulić.

Dani biskupa Ivana Antunovića započeli su u nedjelju, 8. siječnja misom u katedrali-bazilici Sv. Terezije u Subotici. Misu za pokojnog biskupa Antunovića predvodio je Siniša Tumbas Loketić, župnik iz Selenče i novi urednik katoličkog lista „Zvonik” u zajedništvu s tajnikom Društva „Ivan Antunović”, dr. Ivicom Ivankovićem Radakom, tajnikom Subotičke biskupije mr. Mirkom Štefkovićem, te dr. Andrijom Anišićem, urednikom hrvatske redakcije Radio Marije Srbije.

Na misi je pjevao katedralni zbor „Albe Vidaković” pod ravnanjem Miroslava Stantića. Na misi su uz članove Društva sudjelovali i brojni vjernici, poštovatelji života i djela biskupa Ivana Antunovića.
(IKA)