Bal u Trajštofu otvorila je Tamburica Poljanci, a za svirali su Pletari i Pinkica. I ove godine je opet došao veliki broj ljudi, a među počasnim gostima bili su hrvatska veleposlanica Vesna Cvjetković i poslanik Niki Berlaković

Hrvatskim balom u Trajštofu, uoči Tri kralja je 5. siječnja Hrvatsko kulturno društvo otvorilo ovogodišnju sezonu hrvatskih balova. Bal u Trajštofu otvorila je Tamburica Poljanci, a za svirali su Pletari i Pinkica. Predsjednik HKD-a Stanko Horvat je bio zadovoljan odzivom na ovaj 25. Hrvatski bal u Trajštofu.

I ove godine je opet došao veliki broj ljudi, a među počasnim gostima bili su hrvatska veleposlanica Vesna Cvjetković i poslanik Niki Berlaković, kazao je Horvat.

Hrvatsko kulturno društvo će ove godine prirediti samo još jedan hrvatski bal, i to u južnom Gradišću. U srednjem Gradišću ga zbog terminskih kolizija neće biti da ne šteti drugim društvima, rekao je predsjednik HKD-a. Hrvatski bal jug će biti 10. veljače u Vincjetu u suorganizaciji čajtanskih vatrogasaca.

Težište djelovanja Hrvatskoga kulturnoga društva ove godine će biti izdavanje školske knjige o povijesti Gradišćanskih Hrvata. Na udžbeniku već tri godine rade znanstvenici i učitelji. Ostale aktivnosti HKD-a ostaju iste. (Hrvatska redakcija ORF-a)
Balu je nazočila i v.d. ravnateljica HMI Mirjana Ana-Maria Piskulić. 

Pogledajte fotogaleriju