Goste je u ime organizatora, Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, pozdravio Miroslav Piplica koji je istaknuo njegovu važnost i dugu tradiciju, osvrnuvši se pritom i na značajnu ulogu velike zajednice Hrvata iz Austrije

U predivnom ambijentu bečkog Kursalona održan je 30. siječnja tradicionalni, 25. Hrvatski bal. Kao jedna od središnjih manifestacija Hrvata u Austriji, Hrvatski bal je i ove godine bio okupljalište brojnih Hrvata i njihovih prijatelja iz Austrije i domovine.
Hrvatski bal protekao je, kako i dolikuje jednom bečkom balu, u znaku glazbe i plesa, začinjen kolima iz Bosanske Posavine, dalmatinskom klapskom pjesmom i melodijama slavonske tamburice – simbolički povezujući sve hrvatske krajeve.
U uvodnom dijelu bala, goste je u ime organizatora, Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, pozdravio Miroslav Piplica koji je istaknuo važnost i dugu tradiciju Hrvatskog bala, osvrnuvši se pritom i na značajnu ulogu velike zajednice Hrvata iz Austrije. Nazočnima su se s par prigodnih riječi obratili i zastupnik austrijske Slobodarske stranke Gerald Ebinger, izaslanik bečkog gradonačelnika Omar Al-Rawi, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, hrvatska ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić i izaslanica predsjednice RH i hrvatska veleposlanica u Austriji Vesna Cvjetković. Balu su nazočili i brojni drugi politički dužnosnici, predstavnici političkih stranaka, predstavnici hrvatskih udruga i poznata lica iz kulturnog i sportskog života Hrvata u Austriji.
Kao gost večeri nastupila je klapa Intrade, predvođena sad već legendarnim Tomislavom Bralićem. Pokraj klape, nastupili su još tenor Luka Gudelj, sopranistica Antonija Mirat, KUD Bosanska Posavina Beč te sjajni tamburaški sastav Ružmarin. Program su vodili dobro uigrani par Branko Uvodić i Mirna Jukić.

Pogledajte fotogaleriji na portalu www.kroativ.at i na facebook stranici.