Svečana proslava održana je u Velikoj dvorani Vijećnice grada Stuttgarta, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu

Svečana proslava 25. godišnjice Hrvatske nastave u Baden-Württembergu i 50. godišnjice Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika održana je 30. ožujka u Velikoj dvorani Vijećnice grada Stuttgarta, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu.

Među počasnim gostima bio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja RH Momir Karin, generalni konzul RH u Stuttgartu Slavko Novokmet.
Također, na ovaj posebni jubilej došao je savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu Milan Bošnjak, potom i generalni konzul BiH u Stuttgartu Zvonko Mišković, koordinatorica Hrvatske nastave u Stuttgartu i voditeljica Centra HN u Baden-Württembergu Marija Prpić te brojni konzularni predstavnici, crkveni dužnosnici i predstavnici hrvatske nastave.

Gostima je predstavljen dokumentarni film ‘Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika’, u kojem je govorila poznata hrvatska književnica Malkica Dugeč.
(CroExpress)

Opširnije, uz fotogaleriju