Više od 150 mladih iz velikog broja Napretkovih podružnica okupilo se na dvodnevnoj konferenciji koja je organizirana u Sarajevu u Katoličkom školskom centru Sv. Josip, a povodom obilježavanja 25 godina od obnove rada Napretka

Više od 150 mladih iz velikog broja Napretkovih podružnica okupilo se prošloga vikenda na dvodnevnoj konferenciji koja je organizirana u Sarajevu u Katoličkom školskom centru Sv. Josip, a povodom obilježavanja 25 godina od obnove rada Hrvatskog kulturnog društva Napredak.
Na samom početku ovoga skupa sve nazočne pozdravili su mnogi uzvanici, bivši Napretkovi stipendisti i članovi Središnje uprave Napretka, a među njima i član prvog Predsjedništva Republike BiH Stjepan Kljuić, vojni biskup u BiH mons. prof. dr. Tomo Vukšić, izaslanik vrhbosanskog nadbiskupa mons. prof. dr. Mato Zovkić, bivši Napretkov stipendist prof. dr. Damir Marjanović, bivši dopredsjednik Napretka Ivica Šarić i naravno kao domaćin predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić.
Gotovo svi su se prisjetili 1990. godine i obnoviteljske skupštine koja je održana 29. rujna u sarajevskom kinu „Dubrovnik“, prvih članova upravnih tijela, ratnih godina i uloge Napretka u to doba, ali i poslijeratnog i današnjeg vremena. Posebno je dan osvrt na ulogu Napretka prema mladima, a o tome su više govorili dopredsjednik Napretka mr. Nikola Čiča, bivši dopredsjednik i bivši stipendist Dario Vučić i prof. dr. Tomislav Išek koji inače jako puno istražuje i piše o povijesti Napretka.
Prije nastavka konferencije služena je sveta misa u crkvi koja je u sastavu KŠC-a, a misno slavlje predvodio je mr. Luka Brković, župnik crkve Sv. Josipa u Sarajevu i jedan od obnovitelja Napretka.
(hkdnapredak.com)