Članovi Matice odlučili su proslaviti obljetnicu u Gradskoj knjižnici u Ludwigshafenu, kojoj će darovati knjige kako bi knjižnica mogla napraviti jednu policu s hrvatskim knjigama

Matica hrvatska – ogranak Ludwigshafen slavi 25 godina svog djelovanja. Proslavit će ga na vrlo originalni način. Naime, članovi Matice odlučili su proslaviti u Gradskoj knjižnici u Ludwigshafenu, kojoj će darovati knjige kako bi knjižnica mogla napraviti jednu policu s hrvatskim knjigama.
Povodom toga će se 27. veljače, s početkom u 16 sati, održati jedna mala predstava. Izvest će se “Šuma Striborova”, prema bajci poznate hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić.
Ogranak MH u Ludwigshafenu osnovan je u siječnju 1991. godine. Članovi Matice znaju reći kako im je početak bio i lijep i tužan jer su bili ponosni na Hrvatsku, ali žalosni što je u to vrijeme moraju oružjem braniti. Prvi ciljevi su im stoga bili humanitarna pomoć za Hrvatsku. Osnovali su i prvu Hrvatsku dopunsku školu u Ludwigshafenu, a radili su i na razmjeni učenika iz Ludwigshafena i Pule.
Predsjednik MH je Josip Krivić, a članovi predsjedništva Anđelka Šušnjara, Erna Grecel i Ankica Horvat koja kaže kako danas imaju, nažalost, samo 24 člana.
– Umirovljenici odlaze u mirovinu, a mladih ima, ali oni nemaju vremena – kaže Ankica.
(Fenix Magazin)