Folklorni ansambl iz Melbournea proslavio je obljetnicu u hrvatskome katoličkom centru Sv. Leopold Mandić Sunshine. Proslavi je nazočilo više od 600 uzvanika

Svečani program započeo je pjevanjem Ansambla na misi održanoj povodom obljetnice. Kulturno-umjetničkom programu na kojemu su nastupili svi uzrasti članova folklornoga ansambla prisustvovalo je više od 600 gostiju. Nakon toga uslijedio je zabavni program na kojemu je goste i domaćine do ranih jutarnjih sati zabavljao band Major Minor.

Potpredsjednik i član od osnutka F.A. “Hrvatska zora” Berislav Vidaković zahvalio je svima na dolasku te poželio dobrodošlicu svim okupljenim gostima. Tom prigodom je najavio ovogodišnju, treću po redu turneju po Hrvatskoj koja će trajati dva tjedna, a novac prikupljaju tzv. garažnom prodajom.

Ansambl je osnovan 1993. godine pod vodstvom vlč. Josipa Vranješa i tada je brojio 230 članova, dok ih je trenutačno oko 120. Usavršavanjem i radom tijekom 25 godina čuvaju i prenose hrvatsku baštinu diljem Australije. Pored širenja i čuvanja tradicionalnih hrvatskih vrijednosti često su sudionici humanitarnih događaja.
(Sanja Čiga/Glas Hrvatske)