Tihomir Nuić: Hrvatska dopunska škola (Hrvatska nastava) u Švicarskoj. Zapis o  početcima

Pred dvadeset i pet godina započela je službeno s radom Hrvatska dopunska škola. Nedavno smo objavili i prilog s proslave osnutka i početka nastave HDŠ u Buchsu (SG) (vidi link). Iako je taj prilog polučio dosta komentara, ovdje valja reći da se radi o proslavi organizirane nastave u Buchsu i okolici. Proslava dvadesete obljetnice HDŠ svečano je bila obilježena na Kazališnim susretima u proljeće 2011. (vidi link).
Za očekivati je da će se i ova, dvadeset i peta obljetnica, svečanije proslaviti, na razini cijele Švicarske. Vjerojatno kad učenici, koji su ove jeseni započeli s hrvatskom nastavom, zajedno sa svojim učiteljicama pripreme adekvatan program. Do tada, preporučam ovaj odličan tekst našeg suradnika Tihomira Nuića.
U tekstu su navedeni važni podaci vezani za prve dane HDŠ. Vrlo sam ponosan da je i naš portal redovito pratio aktivnosti HDŠ / HN. Naše priloge možete pregledati u našoj rubrici HRVATSKA DOPUNSKA ŠKOLA. Ne bi bilo pošteno ne spomenuti priloge koje je objavio portal croatia.ch te službene stranice Hrvatske nastave. Tiskani mediji koji izlaze u Švicarskoj također redovito prate aktivnosti HN, kao što je autor spomenuo u ovom tekstu.
(hrvati.ch)

VIŠE