Svečano misno slavlje predvodio je don Zrinko Brković, a pozdravnim govorom prisutne je pozdravio predsjednik HKZ Lippstadt Mario Mandić. Kronologiju zajednice predstavile su na hrvatskom i njemačkom jeziku Iva Klarić i Kristina Krajina. Folklorna skupina Kraljica Katarina svojom izvedbom, koreografijama i plesovima iz srednje Bosne oduševila je potom sve prisutne

Pred oko 300 gostiju u Schützenhalle u Gesekamu, Hrvatska katolička zajednica Lippstadt proslavila je 25 godina postojanja.
Proslava obljetnice započela je u crkvi svečanim misnim slavljem koje je predvodio don Zrinko Brković, voditelj HKM Dortmund kojoj pripada i Lippstad. Don Zrinko već 8 godina svake nedjelje, uz Dortmund, slavi svetu misu i u Lippstadu. Drugi dio proslave otvorio je pozdravnim govorom predsjednik HKZ Lippstadt Mario Mandić. Mandić je pozdravio župnika Zrinka Bakovića, članove folklorne grupe Kraljica Katarina iz Gelsenkirchena te pjevača Vladu Bašića i Zokija iz Münchena.
Kronologiju katoličke zajednice predstavile su na hrvatskom i njemačkom jeziku Iva Klarić i Kristina Krajina. Nastupila je potom folklorna skupina Kraljica Katarina te svojom izvedbom, koreografijama i plesovima iz srednje Bosne oduševila prisutne.
Iva Klarić nastupila je u igrokazu kao baka Manda. Svoje priče je najvećim djelom uzela od majke, a publici u Lippstadu prenijela ih je na hrvatskom i gastarbajterskom njemačkom jeziku. Tortu za 25 godina postojanja napravila je dopresjednica Mara Kovačević, a Vlado Bašić pobrinuo se za dobru zabavu.

Fotografije