U prosudbenoj komisiji bila je rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba prof. Srebrenka Šeravić i stručna voditeljica prema kriterijima Hrvatskoga društva folklornih voditelja i koreografa iz Zagreba Iva Cvetko. Nastupile su folklorne skupine iz Mainza, Wiesbadena, Mittelbadena, Hannovera, Mannheim-Mosbacha, Nürnberga, Augsburga, Filderstadsta, Main-Taunus/Hochtaunusa, Stuttgart-Bad Cannstatta i Wupperala

Tradicionalni, 24. Hrvatski folklorni festival, u sklopu kojeg je održan 3. Dječji hrvatski folklorni festival, održan je 20. lipnja u MIDAS – Limes Forumu u Grosskrotzenburgu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Na festivalu je nastupilo jedanaest dječjih folklornih skupina iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Njemačke. Prije festivala slavljena je Služba riječi koju je predvodio sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. U Službi riječi pjesmom, sviranjem i čitanjem sudjelovala je skupina mladih iz Hrvatske katoličke misije Mainz.
Festival je započeo hrvatskom himnom, a dobrodošlicu uime organizatora prisutnima je uputio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina. Uime GK RH iz Frankfurta na festivalu je bio konzul Ante Bagarić.
Na festivalu je bilo više svećenika koji su došli u pratnji svojih skupina, kao i pastoralnih suradnica i suradnika – redovnica i laika, voditeljica i voditelja skupina, te roditelja i drugih ljubitelja hrvatske folklorne baštine. U prosudbenoj komisiji bila je rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba prof. Srebrenka Šeravić i stručna voditeljica prema kriterijima Hrvatskoga društva folklornih voditelja i koreografa iz Zagreba Iva Cvetko.
Nastupile su folklorne skupine iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj – iz Mainza, Wiesbadena, Mittelbadena, Hannovera, Mannheim-Mosbacha, Nürnberga, Augsburga, Filderstadsta, Main-Taunus/Hochtaunusa, Stuttgart-Bad Cannstatta i Wupperala.
Na kraju je kardinal Puljić zahvalio svima koji su doprinijeli da se tako uspješno ostvari festival. Zahvalu je svima uputio i delegat vlč. Komadina. Kardinal Puljić je, uz asistenciju prof. Srebrenke Šeravić i Ive Cvetko, podijelio zlatne medalje predstavnicima folklornih skupina nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje. Program je znalački vodila pastoralna suradnica u HKM Mittelbaden Sanja Jakopić, a za glazbu u zabavnom programu pobrinuo se Ivan Bilandžija.

Tekst i fotografija: Adolf Polegubić