Organizator manifestacije je Hrvatska čitaonica Hercegovac, a suorganizator Hrvatska matica iseljenika. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Hercegovac

Ovogodišnji Dani hrvatskoga pučkoga teatra u Hercegovcu održat će se od 23. do 24. veljače. Gradišćanske Hrvate će zastupati Kazališno društvo Hrvata iz Hrvatskoga Jandrofa i Čunova s komedijom „Škulja va stijeni“/Rupa u zidu.
Kazališna predstava će biti izvedena 24. veljače. Igrokaz „Škulja u stijeni“ je šesta kazališna produkcija Hrvata u Slovačkoj. U okviru Dana hrvatskoga pučkoga teatra će se, uz kazališne predstave, prirediti i radionice. Sudionici Dana hrvatskoga pučkoga teatra bit će Hrvatska čitaonica Hercegovac, Hrvatsko amatersko kazalište Travnik iz Bosne i Hercegovine, Hrvatski kulturni centar Marko Marulić iz Makedonije i Picollo Teatar iz Staroga Grada na otoku Hvaru. Prošle su godine Filešci i Židanci svojim produkcijama gostovali u Hercegovcu.
Dane hrvatskoga pučkoga teatra priredit će po 24. put. Organizator je Hrvatska čitaonica Hercegovac, a suorganizator Hrvatska matica iseljenika. Cilj priredbe je očuvanje hrvatske riči i kulturne baštine.
Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Hercegovac.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Program