Općina Usora, MZ Sivša i Napretkove podružnice iz Usore i Tešnja organiziraju Dane hrvatske kulture u Usori

Ova tradicionalna manifestacija započinje u srijedu, 11. lipnja u 18,00 sati u dvorani župnog dvora na Sivši svečanim otvorenjem u okviru kojeg će se predstaviti knjiga autora Ante Kovačevića „Jedra žedna života“, a o knjizi će govoriti nakladnik, dr. Ante Žužul, Željka Horvat Vukelja i Branka Primorac. Na otvorenju će također nastupiti i Lovorka Filipjak-Kavčić na flauti.
Prvi dan manifestacije završit će Izložbom radova sa dosadašnjih likovnih kolonija.
U četvrtak, 12. lipnja u 16,00 sati u CKO Tešanj otvorit će se izložba slika Enisa-Bate Hasandžikovića pod nazivom „Zavidovići“, a u 18,00 sati u dvorani župnog dvora na Sivši predstavit će se zavidovićki pisci Dragan Šimšić i Jakov Ivandić. U 20,00 sati također u dvorani župnog dvora na Sivši započinje program praćenja otvorenja Svjetskog prvenstva u nogometu i utakmica Hrvatska – Brazil.
U petak, 13. lipnja u 13,00 sati na poligonu malih sportova na Sivši održat će se Međunarodna smotra folklora, a u 20,00 sati na istom mjestu započinje Večer izvorne glazbe. Također, 13. lipnja započet će i Likovna kolonija „Usora 2014“.
U subotu, 14. lipnja na poligonu malih sportova na Sivši održat će se Dječji glazbeni festival „Prvi pljesak“.
Program završava u nedjelju, 15. lipnja u 14,00 sati kada će se u dvorani župnog dvora na Sivši predstaviti radovi nastali na likovnoj koloniji „Usora 2014“.
(hkdnapredak.com)