U organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, na festivalu je nastupilo dvanaest odraslih folklornih skupina iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Njemačke 

Tradicionalni 23. Hrvatski folklorni festival u Njemačkoj, na kojem je nastupilo dvanaest odraslih folklornih skupina iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Njemačke, održan je u 28. lipnja u Kulturnom i sportskom centru „Martinsee” u Heusenstammu kod Offenbacha na Majni, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.
Prije festivala održana je sv. misa u kojoj je sudjelovala skupina mladih iz HKM Offenbach. Službu riječi uz prigodnu duhovnu riječ predvodio je zadarski nadbiskup, predsjednik HBK mons. Želimir Puljić.
Festival je započeo hrvatskom himnom. Srdačnu dobrodošlicu sudionicima i okupljenima uputio je uime organizatora delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina koji je otvorio festival. Pozdravnu riječ uputio je i gradonačelnik Heusenstamma Peter Jakoby, a okupljene su pozdravili i konzulica GK RH iz Frankfurta na Majni Lidija Pansegrau-Hadrović i vicekonzul GK BiH Dragan Bagarić. Na festivalu je bilo više svećenika koji su došli u pratnji svojih skupina, kao i pastoralnih suradnica i suradnika – redovnica i laika, voditeljica i voditelja skupina, te roditelja i drugih ljubitelja hrvatske folklorne baštine. U prosudbenoj komisiji bio je ugledni istraživač hrvatskog folklora prof. Vidoslav Bagur.
Nastupile su folklorne skupine iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Main-Taunus/Hochtaunusa, Wupperala, Mainza, Offenbach am Main, Darmstadta, Mülheim/Oberhausena, Stuttgart-Bad Cannstatta, Duisburga, Mannheim-Mosbacha, Essena, Münchena i Düsseldorfa.
Predstavnicima skupina uručene su zlatne medalje. Program je znalački vodila dr. med. dent. Betina Mamić-Salvia. Priređen je i zabavni program u kojem je uspješno nastupilo više izvođača.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić