Večer je održana u Kleefeld-Zentrumu u Bern-Bümplizu pod motom “Jedan brod mi jidri”. Prijatelji klape sastaju se od 1992. i to već po 22. puta, dok klapa postoji već 28 godina. Oko 180 gostiju i prijatelja klape i njenog pjevanja našlo se u sali Chleehus

Ovogodišnji već tradicionalni susret prijateljstva klape Chorus Croaticus održan je u Kleefeld-Zentrumu u Bern-Bümplizu 31. siječnja pod motom “Jedan brod mi jidri”. Prijatelji klape sastaju se od 1992. i to već po 22. puta, dok klapa postoji već 28 godina. Oko 180 gostiju i prijatelja klape i njenog pjevanja našlo se u sali Chleehus.
Došli su sa svih strana Švicarske i to bez obzira na vjetar i snijeg. Program je vodio Frane Vugdelija, osnivač i voditelj klape, i to vrlo kompetentno na njemačkom jeziku.
Gosti Švicarci, Jodlerfründe Aaretal iz Oltena, su s pjesmama “S’alti Lied” (Stara pjesma) i “Nächsteliebi” (Ljubav prema bližnjemu) pokazali svoje umijeće u pjevanju i tako oduševili prisutne.
U drugom, muzičkom dijelu programa solisti Frane i Viorela, uz pratnju na klaviru i maestra Crmarića, oveli su goste u Italiju.
Potom je Brenda Schweingruber pjevala “Stay with me” i “Wrecking Ball”, a na klaviru ju je pratila Sara Caporali. Mijo Matić je, uz gitaru, otpjevao dvije pjesme: “Kada mi dođeš” i “Haleluja”. Maestro Crmarić je otpjevao njegove dvije kompozicije, koje je sam odsvirao na klaviru.
Svi izvođači su, u trećem dijelu, još jednom dobili priliku dati sve od sebe, a to su i učinili.
Što bi bila večer prijateljstva bez evergrina: “Sjećanja na Velu Luku”, “Probudi se jutrom”, “Ružo moja crvena” i “La musica di notte”. Zadnje slike sa članovima Chrorusa su ono što će publika, prije nego ode na snijegom obijeljene ulice, ponijeti kao sjećanje.
Voditelj Frane Vugdelija je već najavio koncert u siječnju 2016. godine, a nije izostavio i naglasiti da je 2017. jubilarna, trideseta godina Chorusa Croaticusa.

Foto galerija