Ovogodišnji program bavi se dvjema velikim temama: središnjom temom Transatlantik kojom Sajam prvi put povezuje dva kontinenta: Europu i Južnu Ameriku i u središte pažnje postavlja suvremenu portugalsku, španjolsku i južnoameričku književnost. Druga velika tema je Ljubljana bere, regionalni program kojim će se predstaviti kulturno-umjetnička scena grada Ljubljane

22. Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 1. do 11. prosinca 2016., u Puli, u Domu hrvatskih branitelja. Ovogodišnji program bavi se dvjema velikim temama: središnjom temom Transatlantik kojom Sajam prvi put povezuje dva kontinenta: Europu i Južnu Ameriku i u središte pažnje postavlja suvremenu portugalsku, španjolsku i južnoameričku književnost.

U sklopu Transatlantika niz hrvatskih i inozemnih književnika, znanstvenika i kulturologa predstavit će svoja najnovija djela te promišljati zadanu temu kroz okrugle stolove i prezentacije književnih časopisa.

Druga velika tema je Ljubljana bere, regionalni program kojim će se predstaviti kulturno-umjetnička scena grada Ljubljane. Više od deset ljubljanskih književnika i umjetnika sudjelovat će u ovom multimedijalnom programu koji obuhvaća izdavačku, literarnu, znanstvenu, likovnu, ilustratorsku, glazbenu pa i gastronomsku scenu Ljubljane.

No ovaj sajam bit će i sajam poezije i sajam spisateljica, jutarnjih doručaka i okruglih stolova, večernjih koncerata, izložbi i performansa. (www.mvinfo.hr)