Sljedeće okupljanje održat će se 1. listopada u dvorani Waldmannhalle u Baaru u sklopu 9. Hrvatske večeri. Tom prigodom bit će predstavljena i knjiga banjalučkog biskupa Franje Komarice

U kalendaru Hrvatske katoličke misije Zug prva subota u mjesecu rujnu rezervirana je za zavjetno hodočašće Gospi Velikog krsnog zavjeta. Tog dana vjernici HKM Zug hodočaste u Einsiedeln iz četiri smjera ove površinom velike misije – po jedna grupa iz Altdorfa, Schwyza, Zuga i Pfäffikona. Tako je bilo i ove godine, kada je 3. rujna 2016. oko 60 hodočasnika po ugodnom ranojesenskom vremenu krenulo pješke za Einsiedeln.
Po dolasku u Einsiedeln hodočasnike i ostale pridošle vjernike HKM Zug je ispred velike bazilike pozdravio voditelj misije fra Slavko Antunović. Fra Slavko je ujedno predvodio i pobožnost Križnog puta te svečano misno slavlje, koje je ove godine održano u svježe renoviranoj Jugendkirche u Einsiedelnu. Nakon mise vjernici su u procesiji ponovno krenuli prema velikoj bazilici gdje su još jednom svi zajedno uputili pozdrav Gospi.
Sljedeće okupljanje vjernika HKM Zug održat će se 1. listopada 2016. u dvorani Waldmannhalle u Baaru sklopu 9. Hrvatske večeri. Uz glavnog gosta Ivana Zaka s pratećim sastavom, za dobro raspoloženje će se pobrinuti Tamburaški sastav Indigo iz Luzerna, a bit će predstavljena i knjiga posebnog gosta HKM Zug, banjalučkog biskupa Franje Komarice.

Fotogalerija