Iz tiska je izašla Libra broj 37, časopis Hrvatskog kulturnog kluba u Švicarskoj. Kao i dosadašnji, i ovaj broj pun je interesantnih priloga na hrvatskom i njemačkom jeziku, na 48 stranica u boji

Nešto ranije nego prijašnjih godina, već početkom svibnja, iz tiska je izašla Libra broj 37, časopis Hrvatskog kulturnog kluba u Švicarskoj. Kao i dosadašnji, i ovaj broj pun je interesantnih priloga na hrvatskom i njemačkom jeziku, na 48 stranica u boji.
– U trinaest godina svoga postojanja Hrvatski kulturni klub početkom svake godine održi redovitu godišnju skupštinu na kojoj se podnesu i usvoje izvješća o radu u proteklom razdoblju, blagajničko i revizorsko izvješće, razriješe dotadašnji članovi upravnog odbora i revizori blagajne i izaberu novi.
Zadnja, 13. godišnja skupština, održana 15. ožujka 2015. u Badenu, bila je ipak malo drukčija. Upravni odbor Kluba se je znatno proširio, a na vodeća mjesta su dijelom došli novi, mlađi ljudi.
Predsjednica Kluba sad je Martina Šormaz Ban, potpredsjednici Božo Benić i Georg Foglar, tajnica Blanka Petrovčić, Dubravka Eror je blagajnica, a ja ostajem glavna urednica. U upravnom odboru su još Željka Bratoljić-Melkay, Marica Čičić, Stjepko Habijanović, Marijan Ivačić, Doris Jurinak, Zlata König i Lera Tomašić. Na pomoć Zvonimira Mitra i Iris Smokvine se kao i do sada uvijek može računati. Revizori su ostali Stjepan Drozdek i Ana Števanja Macan. Sastanci upravnog odbora su otvoreni i drugim članovima Hrvatskog kulturnog kluba.
O novinama u Klubu možete više pročitati u Klupskom albumu na sredini ovog broja Libre. Obratite pažnju na priloženu pristupnicu, za koju Vas molimo da ju ispunite i što prije vratite e-mailom ili poštom. I ne zaboravite pribilježiti 7. lipnja za klupski susret u Fislisbachu! U uredništvu Libre novost je da je Mike Flam preuzeo dužnost fotografa i urednika fotografije.
Za prošlu, 2014. godinu, Državni ured za Hrvate izvan RH opet je bio raspisao natječaj za financiranje iseljeničke nakladničke djelatnosti. Libra je i ovaj put dobila značajnu financijsku potporu – napisala je u Uvodniku urednica Vesna Polić Foglar.

Sadržaj

Novi broj Libre možete naručiti mailom na mail-adresi hkk@croatia.ch ili poštom na adresi kluba: HKK-Kroatischer Kulturklub, Postfach, 5401 Baden.

Pristupnica