Zabavu je organizirala Udruga župljana župe Potočani (Odžak, BiH) koji žive u Švicarskoj, a nazočio joj je i fra Anto Zrakić, koji odnedavno vodi župu Potočani

U dvorani u Niedergösgenu (Mehrzweckhalle) 22. listopada održano je šesnaesto po redu Potočansko prelo. Ovu zabavu organizira Udruga župljana župe Potočani (Odžak, BiH) koji žive u Švicarskoj.

U zabavnom dijelu ove fešte nastupio je Sova band s pjevačicom Samirom (Samy) Jugović i pjevačem Mariom Hrnkašem te grupa Pajte koja njeguje posavsku izvornu glazbu. Udruga nastoji svake godine dati šansu nekom drugom folklornom društvu, pa su ove godine nastupili članovi HKUD Posavina Zürich. Oni su u živopisnim posavskim nošnjama otplesali nekoliko tradicionalnih posavskih plesova.

Fra Anto Zrakić, koji odnedavno vodi župu Potočani, obratio se prisutnima. Budući se fra Anto bavi prošlošću posavskog kraja, pripremio je i jednu knjigu o povijesti župe Potočani, a posjetiteljima je ponuđena i jedna knjiga Jelene Svrzić.

Brojni sponzori također potpomažu ovu zabavu, a njima se javno zahvalila voditeljica programa Marija Iličević. Iduće Potočansko prelo održat će se u listopadu 2017. u ovoj istoj dvorani.

Ljubiteljima posavske glazbe i zabave preporučamo zabavu HKUD Posavina iz Züricha, koja će se održati 12. studenog 2016. u dvorani u Schlierenu (ZH). Ove godine HKUD Posavina Zürich slavi desetu godišnjicu osnutka. Gostuju: Marina Komljenović i Rade Lacković te folklorna društva Posavina iz Ticina i Züricha.

Pogledajte fotogaleriju na www.hrvati.ch