Obljetnica smrti prvoga predsjednika RH obilježit će polaganjem vijenaca na zagrebačkom groblju Mirogoju i ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana. u Hotelu Sheraton Zagreb održat će se svečana akademija a potom misa zadušnica u svetištu Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) obilježit će 15. obljetnicu smrti prvoga predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana (Veliko Trgovišće, 14. svibnja 1922. – Zagreb, 10. prosinca 1999.).
Obilježavanje će početi ujutro na zagrebačkom groblju Mirogoju, polaganjem vijenaca na njegov grob te potom u Velikom Trgovišću, polaganjem vijenaca ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana.
U 16 sati u Hotelu Sheraton Zagreb održat će se svečana akademija u povodu 15. obljetnice smrti dr. Tuđmana, a uoči svečane akademije na pitanja novinara odgovarat će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.
Navečer će se u svetištu Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu održati misa zadušnica za pokojnog predsjednika Tuđmana.
(HRT)