Croatica, neprofitno društvo Hrvata u Mađarskoj, slavi obljetnicu poslovanja. Ovo medijsko i izdavačko poduzeće s tiskarom, novinama i radijom tiskalo je i neka gradišćanskohrvatska izdanja. Primjerice, gradišćanskohrvatsku Bibliju u pet svezaka, koju je prevodio Štefan Geošić

Croatica, neprofitno društvo Hrvata u Mađarskoj, slavi ove godine 15. obljetnicu poslovanja. Ovo medijsko i izdavačko poduzeće s tiskarom, novinama i radijom tiskalo je i neka gradišćanskohrvatska izdanja. Primjerice, gradišćanskohrvatsku Bibliju u pet svezaka, koju je prevodio Štefan Geošić.
– Croatica je prije 15 godina počela poslovati kao mala izdavačka kuća s Hrvatskim glasnikom, tjednikom Hrvata u Ugarskoj. Danas ima vlastitu zgradu s oko 700 kvadratnih metara u Budimpešti. Od prošle godine ima i vlastitu tiskaru i medijski centar unutar zgrade Croatice. U tom medijskom centru nastaju novine Hrvatski glasnik i internetski radio, rekao je direktor Čaba Horvat.
-Prilikom ovogodišnjega jubileja planiraju izdati reprint hrvatsko-ugarskoga rječnika Mavre Špicera iz 1893. godine. Jubilej 15. obljetnice utemeljenja će Croatica slaviti drugi vikend u kolovozu s cjelodnevnim programom. U planu je forum svih Hrvata u Ugarskoj i izvan ugarskih granica, kazao je Čaba Horvat.
(Hrvatska redakcija ORF-a)