Kolo Slavuj koje ove godine slavi 45. obljetnicu postojanja već 10 godina sudjeluje na Kul(t)inariumu, kazala je predsjednica ansambla Gabriela Novak-Karall

U Beču je kod crkve am Hof u prvom kotaru 9. svibnja počeo 14. Kul(t)inarium. Četiri će dana oko 30 gastronoma i poduzetnika prezentirati Gradišće iz kulinarske i turističke perspektive. U utorak je nastupio folklorni ansambl Kolo Slavuj i predstavio narodnu grupu Gradišćanskih Hrvata.
Kolo Slavuj koje ove godine slavi 45. obljetnicu postojanja već 10 godina sudjeluje na Kul(t)inariumu, kazala je predsjednica ansambla Gabriela Novak-Karall.

Ove godine je ansambl prezentirao tri koreografije, i to Baranjsko kolo, bunjevačke plesove iz Vojvodine i koreografiju iz srednjega Gradišća. Nastupilo je 18 plesačica, 15 plesača i devet glazbenika.
Gradišćanski kul(t)inarium će završiti u četvrtak. Tijekom dana priredbu je pohodilo oko 5.000 ljudi,a n ajviše ih, više od 3.000, dolazi navečer. U utorak navečer je goste zabavljala grupa „Behmischen Noan“ iz Stinjaka, a među izlagačima je i manufaktura kobasica Palatin iz Fileža.
(Hrvatska redakcija ORF-a)