Misu su glazbeno oblikovali i Koljnofski tamburaši, a slavlje je nastavljeno uz geslo „Vino i tambure” u Rejpalovoj hiži. Članovi Hrvatskog društva u Šopronu su uz gradiščanskohrvatske pjesme kušali vino i družili se do kasno u noć
Hrvatska društva Šoprona su organizirala 14. Hrvatske dane, koji su počeli 24. lipnja u crkvi Sv. Ivana Krstitelja.. Dani završavaju tradicionalno folklornim programom na šopronskom Ringu.
U crkvi Sv. Ivana Krstitelja pokopan je biskup Juraj Drašković Trakošćanski, koji za Hrvate u Ugarskoj ima važnu ulogu, rekao je glavni organizator Dana Franjo Pajrić. U njoj je 1650. pokopan Juraj Draškovič Trakošćanski, utemeljitelj šopronske jezuitske gimnazije. U crkvi na Draškovića podsjeća statua, grb i slika.
Misu su glazbeno oblikovali i Koljnofski tamburaši, a slavlje je nastavljeno uz geslo „Vino i tambure” u Rejpalovoj hiži. Članovi Hrvatskog društva u Šopronu su uz gradiščanskohrvatske pjesme kušali vino i družili se do kasno u noć.
Crkva Sv. Ivana Krstitelja je otvorena samo četiri puta godišnje, a iduću svetu misu će ondje služiti 29. kolovoza na spomendan mučeništva sv. Ivana Krstitelja.
U okviru trodnevnoga šarolikoga programa su u subotu, 25. lipnja predstavili novo izdanje Regionalnih studija, održali su posebni koncert tamburav i klavira u Lisztovom centru, a u nedjelju nakon mise i povorke kod Marijinoga pilja/stupa na Ringu Hrvatski dani završili su folklorom.
(Hrvatska redakcija ORF-a)