HKD Čunovo na Valentinovo je organiziralo 14. Hrvatski bal u čunovskom domu kulture. Goste je zabavljao tamburaški sastav Od srca do srca iz Hrvatske.  

HKD Čunovo 14. veljače je organiziralo 14. Hrvatski bal u čunovskom domu kulture. Goste je zabavljao tamburaški sastav Od srca do srca iz Hrvatske. Pogledajte fotogaleriju
Hrvati u Slovačkoj danas žive u četiri općine u okolici Bratislave: Devinskom Novom Selu (Devínska Nová Ves), Hrvatskom Grobu (Chorvatsky Grob), Čunovu i Hrvatskom Jandrofu (Jarovce). U Devinskom Novom Selu žive čakavci, u Hrvatskom Grobu kajkavci i ikavci, a u Hrvatskom Jandrofu i Čunovu Hrvati govore gradišćanskohrvatski.
Krovna institucija im je Hrvatski kulturni savez u Slovačkoj www.slovhrvat.sk, osnovan 1990. sa sjedištem u Bratislavi, s ciljem koordiniranja aktivnosti hrvatskih kulturnih društava. HKS čine 4 hrvatska kulturna društva: HKD iz Čunova, HKD iz Devinskog Novog Sela, HKD iz Hrvatskog Groba i HKD iz Hrvatskog Jandrofa te Klub mladih iz Hrvatskog Jandrofa.
U Devinskom Novom Selu 2005. godine otvoren je Hrvatski kulturni centar i Muzej kulture Hrvata u Slovačkoj, a ondje se od 1989. godine održava i Festival hrvatske kulture.
Građa o Čunovu u NSK