Misu u kotorskoj katedrali služio je mons. Egidije Živković, biskup Eisenstadta/Željeznog u Austriji

Treće veljače je odred Bokeljske mornarice 809. iz Kotora tradicionalno pred glavnim Gradskim vratima dočekao tivatski i hercegnovski odred Bokeljske mornarice, te su skupa, uz pratnju gradskih glazbi iz Kotora i Tivta, otišli pred prostorije Bokeljske mornarice i formirali svečani odred, nakon čega su se uputili pred Katedralu.
Potom je na trgu ispred Katedrale odigrano Kolo Bokeljske mornarice, nakon čega je uslijedila pontifikalna sveta misa, kojoj je nazočio veliki broj vjernika i hodočasnika. Misu je služio mons. Egidije Živković, biskup Eisenstadta/Željeznog u Austriji.
Monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski izrazio je zahvalnost vjernicima, hodočasnicima i gostima na dolasku, ističući da se minulih 12 stoljeća vjere i pobožnosti, te štovanja sv. Tripuna, neizbrisivo utisnula u povijest ove mjesne crkve.
Nakon svete mise u svečanoj procesiji Svečeve moći prenesene su ulicama Kotora, te im se poklonilo i svećenstvo srpske i crnogorske pravoslavne crkve.

Proslavi su nazočili: ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i ministrica kulture RH dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
Vanjska proslava u čast Svetome Tripunu svake godine okuplja sve veći broj štovatelja i hodočasnika, i predstavlja pravi primjer suživota i tolerancije naroda svih konfesija koji ovdje žive i grade povijest Boke kotorske.

Fotogalerija