Na Dan bokeljske mornarice održano je postrojavanje Odreda, predaja zastave ispred zgrade Općine, primanje ključeva Grada od predsjednika Općine dr. Aleksandra Stjepčevića, a potom se na Pjaci odigralo tradicionalno kolo

Bokeljska mornarica Kotor proslavlja 1207. obljetnicu postojanja. U okviru proslave Dana Bokeljske mornarice 25. lipnja je u crkvi Sv. Duha održana svečana akademija.
Akademija je započela taktovima Bokeljskog kola i stihovima koje je izgovorila voditeljica programa Slađana Vučetić. Viceadmiral Bokeljske mornarice Ilija Radović pozdravio je prisutne i čestitao novoizabranome admiralu Antonu Sbutegi, koji je nazočio akademiji.
Pročitana su i pisme – čestitke upućene Mornarici koje su zbog nemogućnosti da osobno nazoče uputili ministar kulture Pavle Goranović i Mali admiral Pavo Vičević. Prošlogodišnji Mali admiral Petar Sindik izgovorio je stihove pjesme „Bokeljska mornarica“ dr. Miloša Miloševića.
Predsjednik UO Bokeljske mornarice Aleksandar Dender u svome obraćanju zahvalio je dosadašnjem predsjedniku UO Nikoli Ciku na svesrdnom zalaganju za dobrobit Mornarice i čestitao mornarima na izboru za novoga admirala.
Tijekom proslave dodijeljena su počasna zvanja novoizabranom rukovodstvu Mornarice i bivšim i počasnim članovima koji su doprinijeli očuvanju i razvoju ove značajne institucije. U glazbenom dijelu programa sudjelovale su: ženska klapa “Primavera” iz Kotora, profesorice tivatske Muzičke škole, kao i učenici Niže i Srednje Muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora.
Na Dan Bokeljske mornarice održano je postrojavanje Odreda, predaja zastave ispred zgrade Općine, primanje ključeva Grada od predsjednika Općine dr. Aleksandra Stjepčevića, a potom se na Pjaci odigralo tradicionalno Kolo Bokeljske mornarice.
(http://www.radiodux.me)