U hotelu Lipa su Bakarskom vodicom, bakarskim baškotom, pršutom i sirom dočekivani gosti 11. Hrvatskog bala, koji je gastronomski, glazbeno i turistički predstavio Hrvatsko primorje i grad Bakar

Tradicionalna turističko-gastronomska priredba i ovaj put je organizirana u Termama Lendava. U hotelu Lipa 26. studenoga su Bakarskom vodicom, bakarskim baškotom, pršutom i sirom dočekivani gosti 11. Hrvatskog bala, koji je gastronomski, glazbeno i turistički predstavio Hrvatsko primorje i grad Bakar.

Prisutne je pozdravio voditelj bala Dejan Buvač, posebno ugledne uzvanike: Romanu Franulović Bušić, opunomoćenu ministricu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani, Matiju Posavca, župana Međimurske županije, Dražena Srpaka, gradonačelnika Murskog Središća, Franju Makovca, načelnika Općine Sveti Martin na Muri, Stanislava Gjerkeša, podžupana Občine Lendava, Dragicu Kemeter, pročelnicu upravnog odjela Čakovca, Sonju Jelušič , direktoricu TZ Bakra i Helenu Sredovšek, direktoricu Termi Lendava.

Za tradicionalnu dobru zabavu ove su se godine pobrinuli: „Globus band“ s tri vokala i Klapa iz Reful. Da gosti ne odu s bala praznih ruku pobrinuli su se članovi HKD Pomorje koji su i ove godine organizirali tombolu u kojoj je svaka srećka bila dobitna. Izvučene su čak 22 glavne nagrade. Druga nagrada – vikend u apartmanu u Bakru -dar TZ Grada Bakra, izvučena je uz veliku neizvjesnost nakon ponoći.

Fotogalerija

Tekst: Đanino Kutnjak