I ovogodišnji, 11. Festival dokumentarnog rock filma (DORF) održat će se tijekom kolovoza na dvije lokacije, Primoštenu i Vinkovcima, izvijestili su organizatori DORF-a, najavivši bogat filmski i glazbeni program.
Glavni filmski program održaose 5. kolovoza i trajat će do 9. kolovoza i to na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu, a u Vinkovcima program DORF-a odvijat će se od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv. Ilije i centru Vinkovaca.
„U programu regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima bit će prikazano devet filmova. Premijerno će biti prikazan film vođe nekadašnjeg legendarnog slovenskog benda ‘Buldožer’ Marka Brecelja „Brojanje u jesen“, a pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaphy „Njegovi Dobri Duhovi“, stoji u priopćenju organizatora DORF-a.
Nakon pobjede na prvom DORF-u 2007. godine, svoj novi film o prvom albumu Buldožera „Pljuni istini u oči“, predstavit će ekipa iz slovenske NordCrossProduction.
Hrvatsku premijeru imat će film o kultnom klubu MKNŽ, iz Ilirske Bistrice – „Mlada nada“ autora ManceFilak i ŽigeGorišeka, iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskogaka Electric Žare „Neuspješan skroz“, u produkciji HRT.
Među prvima, ističu organizatori DORF-a, predstavljaju i dva kratka filma – „Pijana ulica“ autora Marina Lukanovića iz Rijeke, te „La Piova“, Ines Pletikos iz Pule.
O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.
Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću.
Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. Autor DORF 2017. nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba.
U sklopu ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija Marija Grobenskog i sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Raspored projekcija: filmfestivaldorf.com
(Hina)