Ova dosad najmanja hrvatska izložbena postava na Inpexu u Pittsburghu,ostvarila i odličan uspjeh u komercijalnom smislu i rekordan broj osvojenih odličja.

Na INPEX-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda, održanom prošli vikend u Convention Center in downtown Pittsburgh, Pennsylvanija, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 20-godišnju tradiciju sjajnih nastupa pa je tako sedam hrvatskih inovacija i novih proizvoda nagrađeno s ukupno 12 odličja i to s 10 zlatnih medalja, prestižnom Humanitarian Award i jednom posebnom nagradom.
Ekipa znanstvenika s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu za svoj su “Inteligentni odjevni predmet s adaptivnim termoizolacijskim svojstvima” osvojili “Humanitarian Award”, zlatnu medalju i posebnu nagradu.
Ivan, Tomislav i Roman Krunić su za “Roto rašpu” osvojili dvije zlatne medalje, ali i obećavajući poslovni interes.
Vodeći hrvatski znanstveno-inovacijski tim s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu najbolji su i ove godine u kategorijama “Znanost” i “Specijalizirane tehnologije”.
Ova dosad najmanja hrvatska izložbena postava na Inpex-u ostvarila i odličan uspjeh u komercijalnom smislu i rekordan broj osvojenih odličja.
Ovogodišnje sudjelovanje organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz vrijednu potporu gradonačelnika Zagreba i Hrvatske gospodarske komore.
(Hina)