Jubilarna večer održana je u organizaciji Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj i Vijeća gradske četvrti Bratislava-Dubravka u Bratislavi

U organizaciji Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj i Vijeća gradske četvrti Bratislava-Dubravka u Bratislavi je 3. studenoga održana tradicionalna, 10. Večer folklora Hrvata u Slovačkoj.
Za jubilarnu Večer domaćini su priredili kulturno-umjetnički program koji se malo razlikovao od dosadašnjih. Naglasak je bio na predstavljanju tradicijske kulture koju stoljećima njeguju Hrvati u Slovačkoj, i to u izvedbi Hrvata i prijatelja Hrvatske svih uzrasta. Nastupili su domaći TO Konjic i Klapa Ravnica i gosti iz Hrvatske – KUD “Bribir” Vinodolska općina, KUD “Prigorski zdenec” Vidovec, KUD “Laz” Laz i KUD “Ivan Filipović” Velika Kopanica. Povjesničar dr. Jozef Klačka održao je kraće izlaganje s crticama iz povijesti slovačkih Hrvata.
Domaćin tradicionalne večeri folklora bio je Radoslav Jankovič, predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj i član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Događanju je nazočio veliki broj tamošnjih Hrvata i uzvanika iz kulturno-političkog života obaju država, Slovačke i Hrvatske, među inima i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, opunomoćenik Vlade Slovačke Republike za nacionalne manjine László Bukovszky, kao i veleposlanik RH u Slovačkoj Aleksandar Heina.
Istoga dana državni tajnik Milas nazočio je potpisivanju Sporazuma o suradnji između Općine Jandrof i Vinodolske općine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bratislavi te je posjetio Muzej hrvatske kulture u Devinskom Novom Selu.
(www.hrvatiizvanrh.hr)