Župa Muo proslavila svoju nebesku zaštitnicu

1 min čitanja
cof

Na sam blagdan slavljene su dvije svete mise. Jutarnju misu slavio župnik je don Robert Tonsati, a svečanu koncelebriranu misu poslijepodne predvodio je don Dražen Kraljić, župnik Bogdašića u zajedništvu sa župnicima susjednih župa

 

Pomoćnicu kršćana, zaštitnicu župe i mjesta, vjernici su ove malene župe proslavili u nedjelju, 24. svibnja. Priprema za proslavu počela je već prethodne nedjelje, kada je po običaju, oltarna slika Pomoćnice kršćana prenesena i smještena u središnji dio crkve, a samom blagdanu prethodila je trodnevna duhovna priprema. Župljani su tijekom pripreme za blagdan molili svibanjsku pobožnost i sudjelovali u svetoj misi nakon koje su molili trodnevnicu pred Gospinom slikom.

Na sam blagdan slavljene su dvije svete mise. Jutarnju misu slavio župnik je don Robert Tonsati, a svečanu koncelebriranu misu poslijepodne predvodio je don Dražen Kraljić, župnik Bogdašića u zajedništvu sa župnicima susjednih župa. Na kraju misnog slavlja, župnik je zahvalio svima koji su darovali svoje vrijeme, trud i bilo koji oblik pomoći kako bi se ovogodišnja proslava blagdana ostvarila na što svečaniji način, iako je to zbog još uvijek važećih mjera, bilo skromnije kako zbog ograničenog broja vjernika tako i zbog izostanka procesije. (http://www.kotorskabiskupija.me/zupa-muo-proslavila-svoju-nebesku-zastitnicu/)

 

dav
Podijeli ovaj članak
Skip to content