Znanstveni skup o hrvatskim dijalektima

1 min čitanja

Ovogodišnji će se skup, dvanaesti po redu, održati u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za lingvistička istraživanja i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na skupu će referate održati četrdesetak jezikoslovaca iz zemlje i inozemstva, a radovi će biti tiskani u Hrvatskome dijalektološkom zborniku

 

Znanstveni skupovi o hrvatskim dijalektima održavaju se svake četiri godine u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Na skupovima se iznose nove spoznaje iz dijalektologije i srodnih filoloških disciplina.

Ovogodišnji će se skup, dvanaesti po redu, održati od 18. do 20. listopada u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za lingvistička istraživanja i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Teme skupa će biti: dijalektološka i opća lingvistička terminologija, dijalektolog Božidar Finka, čakavština nekad i danas.
Na skupu će referate održati četrdesetak jezikoslovaca iz zemlje i inozemstva, a radovi će biti tiskani u Hrvatskome dijalektološkom zborniku. Na početku skupa održat će se i promocija dijalektoloških izdanja tiskanih između 2008. i 2012. godine.
(www.hazu.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content