ZKM-ov Hamlet gostuje u Gdanjsku

2 min čitanja

Predstava će biti izvedena na 21. međunarodnom Shakespeareovu festivalu koji traje od 28. srpnja do 6. kolovoza

Predstava ‘Hamlet’ Williama Shakespearea, u režiji Olivera Frljića i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, gostuje u ponedjeljak i utorak, 31. srpnja i 1. kolovoza, na 21. međunarodnom Shakespeareovu festivalu u Gdanjsku u Poljskoj.
Shakespeareov festival u Gdanjsku jedna je od najvećih međunarodnih manifestacija koja, zahvaljujući Shakespeareovu kazalištu u Gdanjsku i Fondaciji “TheatrumGedanense”, svake godine ugošćuje najbolje produkcije Shakespeareovih drama i one nadahnute Shakespeareovim djelima te najistaknutije svjetske umjetnike. Prethodnih su godina na festivalu tako gostovala velika kazališna imena kao što su Luk Perceval, LászlóBocsárdi, Elizabeth LeCompte, Robert Sturua, Silviu Purcarete, Edward Hall, GiuseppeDipasquale i mnogi drugi. Nagrađivani “Hamlet” Olivera Frljića i Zagrebačkog kazališta mladih, premijerno izveden 2014., ove je godine uvršten u program Shakespeareova festivala s predstavama kazališta iz Velike Britanije, Rusije, Ukrajine, Indije, Hong Konga i Poljske. Festival traje od 28. srpnja do 6. kolovoza.
Suprotstavljajući pojedinca i kolektiv, Frljićev “Hamlet” nije Hamletova postupna spoznaja o korumpiranosti i iskvarenosti društva, nego “apstraktna analiza uzurpacije vlasti u kojoj kolektiv na kraju ubija njega”. Naslovnu ulogu tumači Krešimir Mikić, Ofeliju i Gertrudu Nina Violić, Klaudija i Duha Hamletova oca SretenMokrović, a ostale uloge PjerMeničanin, Jasmin Telalović, Goran Bogdan, Vedran Živolić, Petar Leventić i Milivoj Beader.
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content