Završio EHTF 2018 održan u Fužinama i na Cresu

2 min čitanja

U mojih 5 godina #EHTF-a, ovo je po mom mišljenju najbolja završna svečanost dosad” – riječi su glavnog voditelja Mihovila Rore, koje najbolje opisuju atmosferu prošle subote u gradu Cresu na završnoj svečanosti, gdje je završio projekt HMI koji okuplja mlade hrvatske iseljenike iz cijeloga svijeta u volontiranju i druženju u domovini.

U romantičnoj atmosferi ispred Odgojnog doma održala se završna svečanost Eco Heritage Task Force 2018. kojoj su prisustvovali zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, izaslanik ravnatelja i rukovoditelj podružnice Hrvatske matice iseljenika u Rijeci, Dejan Miculinić, ravnatelj Odgojnog doma Mali Lošinj – podružnica Cres Goran Broz, ravnatelj Doma za starije i nemoćni Veli Lošinj – podružnica Cres te ostali predstavnici medija, lokalne zajednice i naših domaćina, ali i korisnici Doma za starije i nemoćne s kojima su se sudionici družili drugu polovinu volontiranja na EHTF-u.

Završnu svečanost otvorila je predstava radionice hrvatskog jezika, a potom se upriličila prezentacija boravka i rada u zelenom i plavom dijelu Županije. Potom je uslijedilo prikazivanje filma dramske radionice “Harms na Cresu”, te kratka prezentacija rada medijske radionice EHTF-a.

Na kraju su podijeljene zahvalnice i prigodni darovi. Posebno šarmantne su bile duhovite nagrade koje su voditelji dodijelili ovogodišnjim sudionicima.

Pred mnogobrojnim gostima koji su došli na završnu svečanost, glasno su zapjevali Olivera. Tako su se oprostili  (neki i u suzama) od još jednog uspješnog EHTF-a. No! Njihova priča nije završila na Cresu… sudionici se i danas još druže u Zagrebu i Hrvatskoj. I to veliko bogatstvo ovog ljetnog projekta HMI.

Fotografije: Walter Salković

The gallery was not found!” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Podijeli ovaj članak
Skip to content